Hondenbezitter aangehouden na aantreffen van dode hond in woning

vrijdag 17 april 2009

De politie heeft op zondag 12 april een dode hond aangetroffen in een woning aan de Europalaan in Winterswijk. Na onderzoek door een dierenarts is gebleken dat de hond door uitdroging c.q. ondervoeding is overleden. De eigenaar van de hond is aangehouden.
Agenten gingen naar de woning in verband met een melding over stankoverlast. Ter plekke besloot de politie de woning te betreden. Binnen werd de dode hond (een terrier) aangetroffen. De 26-jarige bewoner en eigenaar van de hond is vervolgens benaderd met het dringende verzoek zich op het politiebureau te melden. Hieraan gaf de man gehoor en hij is op dinsdag 14 april op het politiebureau aangehouden en ingesloten. De man is na verhoor de volgende dag in vrijheid gesteld. De man zou de hond vanaf half januari niet meer hebben verzorgd. De woningbouwvereniging zal de woning op kosten van de eigenaar van de hond ontruimen en schoon maken. De huur is per direct opgezegd en de man keert niet terug in de woning. De politie heeft een dossier opgemaakt en naar het Openbaar Ministerie gestuurd ter beoordeling.

bron: politie.nl | Categorie: moord-doodslag


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Winterswijk | 112 alarmeringen Winterswijk | Goedkoop Tanken in Winterswijk | Supermarkten in Winterswijk | Weerbericht Winterswijk